onsdag 14 december 2011

Hjärnskadad utan omdöme

Oj!
Onsdag idag! Inte skrivit i bloggen sen i.. söndags? Måndags?

Jag var i Göteborg igår! Jag och mor for dit för att få friheten jag förtjänar. Det är nämligen så att då jag slog i huvudet som barn, så tror folk att man per automatik blir livsfarlig i trafiken. Att man heller inte kan avgöra själv, ifall man är kapabel till att försöka ta körkort. Vi kanske är supersega i huvudet, men saknar omdöme helt, så vi kör ihjäl folk på körskolan? Man vet aldrig med oss hjärnskadade.. Vi saknar förmåga att själva avgöra ifall vi är en fara i trafiken. Det får nämligen andra utreda åt oss först.

Det var såklart inga problem för mig! Precis som jag visste. Dock kan man inte lita på mitt omdöme, så jag får betala massa pengar för att ta mig fram och tillbaka till Gbg först. Där oskadade, lite friskare folk kan avgöra. Nu är dock problemet ur världen, och de enda som kan sätta stopp för mig nu  (förutom de vanliga testerna för körkort som alla andra också gör) är vuxenhab. Men de borde inte ha nåt att säga till om.

Jag blir lite irriterad av att jag ska utredas såhär. Även de utan hjärnskador kan vara en trafikfara. Titta bara på alla med häftiga humörsvängningar! Usch att ha dem i trafiken!
De får däremot oftast köra utan några problem. Ska inte alla utredas istället? Det finns massa människor där ute som egentligen borde kollas upp först. Det är idioti att bara vi med hjärnskador ska utredas såhär.
Hade alla oskadade varit fullt normala i trafiken, så förstår jag om man anser att hjärnskadade löper större risk att vara en trafikfara, men nu är det inte så. Både skadade och oskadade kan vara farliga.
Både skadade och oskadade kan sakna omdöme.
Men oftast har man ett omdöme, och förstår själv ifall man kanske borde låta bli ett eventuellt körkort.
Är man lam, känner att omvärlden är svår eller exempelvis ser hemskt dåligt, ja då vet man att man kanske borde låta bli? Man är ju inte dum i huvudet heller. 
Man borde ges chansen att få övningsköra, om man tror att man kan klara det. Sen är det en annan sak om man inte klarar teorin och uppkörningen, men det är ju samma för alla. DÅ vet man att det inte fungerar. Räcker inte det? Att man inte ens ska få försöka...? Helt absurt tycker jag.

Vi hjärnskadade kanske inte alltid klarar att köra bil. Riskerna är säkert mycket större än för de oskadade, men jag menar, vi kan väl själva fatta om vi ska ge det ett försök?

2 kommentarer:

Sabina sa...

Omständligt. Ordet hjärnskada får ditt handikapp att låta värre än vad det är.

anniz sa...

Tycker det är en dålig stil, något man egentligen bör kunna utreda här liksom. Men sedan kan jag förstå om man gör en extra utredning om man förlorar medvetandet huxflux :) Men att dra alla hjärnskadade över en kam är ju faktiskt lite att ta i.