onsdag 17 augusti 2011

Favoritårstid

Den var inte svår!

Eller? Jag tror nog i alla fall att min favoritårstid är hösten.. 
Alla fina färger, och mysiga filtar och ljus i soffan! Eller ja, filtarna ska vara i soffan, och ljusen ska stå tända på bordet eller nåt. I hyllan och på buffén också kanske. Ju fler ljus desto bättre. Gärna färgglada ljus dessutom. Sedan gör det oftast ingenting om de doftar gott.

Tänk er, ni sitter i den mjuka sköna soffan med en go grön filt i knät, en stor kudde under armen och en kopp med varm glögg i handen. Doftande mysiga ljus i hyllan, och en bra film eller bok i den andra handen.
Eller ja, filmen ska ju sitta i dvd-spelaren, men boken får ju gärna hållas med en hand eller två.
Dock får man nog lägga ner (nej! Ställa!!!) koppen på bordet först. Gärna ett underlägg under så det vackra valnötsbordet inte förstörs. Det är så fint.. Men jag saknar en hylla under det!


Låter inte detta mysigt?

Föreställ er annars liggandes i en gul och röd lövhög. Jacka på och en mysig halsduk runt halsen. (vart annars lixom?) Sedan göra lövänglar. Som snöänglar fast i löven! Rackarns, vilken tur att jag inte är kines!
Tänk om man ska berätta något om ett löv.. Tänk om alla tror att jag pratar om en ...röv.. då?
"Spalka kling i löven.." Lite lurigt att lista ut vad man menar!
Sparka kring i löven är ju annars väldigt mysigt. Det har jag gjort många gånger. Jag har t.om en video på när jag sparkar runt i grannarnas ihopsamlade gula lövhög.. Finns i min förra blogg. Jag undrar vad grannarna tyckte om det.. Liksom, sprida runt löven på det viset.. Kanske dumt! Men riktigt mysigt.
Höstmyset bara kom på blott två sekunder. Myyys!

Mm. Hösten, den är allt bra fin den!


1 kommentar:

sabina sa...

Det låter bra i teorin iallafall :D