tisdag 2 augusti 2011

Hiva hit hösten!

Usch vilken dag. Positiva dagen idag ja.
Det är soligt. Bara det säger allt. Jag vill ha regn! Sol, sol, sol. Denna eviga hemska värme.
Jag vill bara kunna sitta inomhus i min soffa (som jag gör nu) utan att behöva känna att jag måste göra ditten och datten. "Passa på att njuta av solen" och gud vet vad. Jag vill inte! Detta "passa på." Det finns ju inget bättre ordval för att sätta igång stressen hos folk. Hela semestern innebär ju stress. Stressa för att "njuta av solen och värmen" hela tiden. Usch.

Man skulle bo någonstans där det alltid var varmt och soligt, så man utan några som helst skuldkänslor kunde sitta inne och njuta av sin sköna soffa och av svalkan som hemmet ger. Bara vara.
Man "är" inte bara om man ligger i trädgården en solig dag. Man tvingar sig att ta vara på sommaren. Usch. Jag längtar till hösten. In med bruna, oranga och andra mysiga höstfärger, och ut med det fräscha och somriga. Jag vill ha myspys med filtar och levande ljus. Nybakat bröd och fotokvällar där man kollar tillbaka på "den underbara sommaren" och lurar sig att sommaren är bäst, så man får sommarlängtan och hösttristess igen. Som varje år. Man är aldrig nöjd. Usch.

För alla er som är uttråkade (vilket man säkert är om man läser min blogg), räkna antalet "usch" i detta inlägg.
Det blev nog några stycken.

1 kommentar:

sabina sa...

håller med dig! Man kan vara ute två minuter sen kan man gå in med gott samvete. Jag och datorn sitter ute i skrivande stund och för en gångs skull är de bra ljus!